• DOLINA NOTECI SUPERFOOD CIELĘCINA I JAGNIĘCINA 300g

4.75
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 2 dni robocze
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
Kurier 18
Kurier (Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.3 kg

Informacje telefoniczne: 570506504

Zostaw telefon
Bezzbożowa karma dla psów o wysokiej zawartości składników odżywczych i właściwościach dietoprofilaktycznych. W jej składzie, opracowanym przez specjalistów w zakresie żywienia zwierząt jest aż 80% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego (cielęcina 45%, jagnięcina 35%). Mokra karma uzupełniona jest świeżymi owocami oraz całkowicie naturalnymi suplementami diety takimi jak np. omułek nowozelandzki czy wodorosty morskie, zawierającymi cenne substancje korzystnie działające na kondycję i samopoczucie czworonoga. Karma została poddana jedynie niezbędnej obróbce termicznej, aby przy zagwarantowaniu jej bezpieczeństwa mikrobiologicznego zachować w niej jak najwięcej wartości odżywczych. Produkt oparty jest na wyjątkowych gatunkach mięsa takich jak:

Jagnięcina - bladoróżowe mięso o delikatnych włóknach. Dzięki zawartości tłuszczu śródmięśniowego, który nie rozpuszcza się pod wpływem obróbki termicznej, jest niezwykle soczyste. Jego walory wynikają ze sposobu żywienia jagniąt - karmionych przede wszystkim mlekiem, paszami zielonymi i trawą oraz aktywności fizycznej - hodowle owiec zlokalizowane są przede wszystkim w czystych ekologicznie regionach, na górskich halach. Jagnięcina dostarcza wysokiej jakości hipoalergicznego białka - polecana jest więc szczególnie w przypadku psów skłonnych do uczuleń pokarmowych. Zawiera też witaminy z grupy B, mikro- i makroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a także wielonienasycone kwasy tłuszczowe n-6 i n-3 w korzystnych proporcjach. Jest też źródłem L-karnityny - zwiększającej wydolność organizmu oraz kwasu orotowego, wykazującego działanie antynowotworowe - zawiera go aż 30 razy więcej niż np. wieprzowina czy drób.

Cielęcina - łatwostrawne, miękkie mięso o kruchej strukturze ze znikomą ilością tłuszczu śródmięśniowego, bogatego w tkankę łączną, będącą źródłem kolagenu - wpływającego m.in. na elastyczność skóry i stawów. Wyjątkowe właściwości tego mięsa wynikają w dużej mierze ze sposobu żywienia cieląt - karmione są one głównie mlekiem. Cielęcina zalecana jest w żywieniu dietetycznym. Zawiera dużo białka i jednocześnie mało tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, przede wszystkim witaminę B1 - niezbędną dla zachowania zdrowia układu nerwowego i krążeniowo-naczyniowego oraz B12 - uczestniczącą w tworzeniu i regeneracji czerwonych krwinek, a ponadto zapobiegające anemii żelazo i utrzymujący w dobrej formie układ kostny fosfor.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
stopka_efutrzak.jpg
  • Ostatnio oglądane produkty